Gyors kérdések/válaszok a honlapkészítéssel kapcsolatban

{slider=1. Kell-e találkoznunk a honlapkészítés kivitelezése előtt, közben, után?} Ügyfeleink 95%-ával soha nem találkoztunk személyesen, mivel messze élnek tőlünk és egyszerűen egyikőnknek sem lenne jó, ha a honlapkészítés árak a kiszámlázott útiköltség miatt nőne feleslegesen. Ha valaki az interneten keresztül nem tudja elmondani, hogy mire van szüksége, akkor hogyan fogja meggyőzni a célpiacát bármiről is? Természetesen nem zárkózunk el a találkozás elől, csak fölöslegesnek tartjuk.{/slider} {slider=2. Írunk-e szerződést a megbízásról?} Nem zárkózunk el előle, de mivel az ajánlatunk lényege egy ingyenes tesztoldal, így Ön semmit sem kockáztat. Akár azt is mondhatnám, hogy a szerződéssel csak a saját lehetőségeit korlátozná. Küldje át a szerződésmintát és ha rendben van, egy héten belül visszaküldjük aláírva.{/slider} {slider=3. Mi az az ingyenes tesztoldal?} Általános tapasztalat, hogy a honlapkészítés során még sokat tudnak változni a megrendelő elképzelései vagy egyszerűen egyedi elképzelései / ízlésvilága van. Ilyenkor különböző problémák adódhatnak és az ügyfél a végeredmény láttán csalódott lehet. Ezt néha nem lehet elkerülni, viszont az megoldható, hogy legalább a honlapkészítés árát megspórolja, tehát csak olyat vegyen át és fizessen ki, amivel tényleg elégedett.

A tesztoldalon látja, hogyan működne a honlap, illetve hogyan nézne ki és pontosan mennyibe kerülne végül. Ha nem tetszik az eredmény, nem kell semmit sem fizetni. Természetesen ilyenkor a weblap sem kerül a megrendelő tulajdonába. {/slider} {slider=4. Mi kell a honlapkészítés megkezdéséhez?} A legjobb az, ha az első pár napban megbeszéljük a honlap külsejét, majd pedig a lehető legrövidebb belül minden szükséges szöveget és képet átküld. Az átküldés történhet e-mailben, fájlküldő honlapokkal (ha nagy a mérete), közvetlen FTP kapcsolattal vagy akár postai úton is.{/slider} {slider=5. Mennyibe kerül a honlapkészítés?} Nem tudom, mert ez attól függ, hogy mire van szüksége és "azt a valamit" milyen megoldással kéri, mert ezektől függ a honlapkészítés várható ideje. Minél egyedibb igényei vannak, annál többe kerül a honlap. Igaz, ennek megfelelően annál sikeresebb is lehet a konkurenciánál.{/slider} {slider=6. Mi van akkor, ha nem készül el a honlap időben?} Ez nagyban függ attól, hogy ki miatt nem készül el, mert sokszor nem kapjuk meg azt az anyagot, amivel a határidőre meg lehetne csinálni a kész oldalt, később pedig már más honlapokkal kell foglalkozunk így az átadás sokat csúszhat. Mivel előre nem kell pénzt adnia, azt tudom mondani, hogy ha bármikor úgy érzi, hogy nem tud tovább várni, egyszerűen csak írja ezt meg. Ezzel párhuzamosan mi is fenntartjuk a jogot, hogy a komolytalannak tűnő megrendeléseket visszamondjuk.{/slider} {slider=7. Hogyan vonhatja vissza a megrendelését?} A tesztoldal átvétele előtt bármikor indoklás nélkül visszavonhatja a megbízást a honlapra vonatkozóan, utána viszont már erre nincsen lehetősége, hiszen pontosan azt kapta, amit előzőleg ingyen kipróbálhatott. (Ha nem tudja eredményessé tenni az online vállalkozási tevékenységét, az már nem a mi felelősségünk.) Kivételt képez ez az alól az összes olyan szoftver vagy domain név, amit kifejezetten a megbízó kérésére vásároltunk meg, mert azokat köteles átvenni.{/slider} {slider=8. Mennyibe kerül a honlap éves fenntartása?} Ez nagyban függ a honlap tartalmának a nagyságától, illetve attól is, hogy hány domain nevet vásárolt magának korábban. A honlapkészítés árának a tervezésekor az aktuális év végéig (dec 31.) kalkuláljuk a szükséges domain és tárhely árát, majd az évfordulóm az ártáblázatnak megfelelő számlát állítjuk ki, ha továbbra is szeretnének nálunk maradni.

Egy átlagos céges honlap éves fenntartási költsége 4-5.000 Ft, egy webáruház fenntartása évi 8-10.000 Ft szokott lenni. Ez az ár nem tartalmazza az esetleges szoftverfrissítéseket, mert az mindig külön megállapodás tárgyát képezi. A legtöbb honlapot 1-2 évente célszerű frissíteni, ennek az ára a honlap összetettségétől függően változik.{/slider}

.. és mi az Ön kérdése? Írja meg, kérem! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2013 | Minden jog fenntartva!